View Gallery

Opening its doors earlier this year, the flagship £15 million Tameside Wellness Centre is far more than your average leisure centre. With an eight-lane, 25metre swimming pool with room for 150 spectators, a Spa area, Fitness Suite and a ten-pin bowling alley just to name a few of the amenities, the brand new wellness centre is a focal point for the local community of Greater Manchester.

TBS Amwell worked closely with main contractors Wilmott Dixon to provide Tameside Wellness Centre with everything they needed to complete this recent project. The changing room and washroom facilities were all supplied including Cubicles, Vanities, PDQ Panel & Frame IPS Ducting as well as Aquasafe Lockers and Aquabench seating. 

Splash Tall was selected for use in the changing room areas to provide privacy for visitors. Utilising full height doors with a minimum ceiling clearance and just a 100mm floor clearance, Splash Tall ensures users feel comfortable and at ease. Splash standard height cubicles were selected for the other areas of the centre, both providing cubicles that are hard wearing and water resistant thanks to the Solid Grade Laminate material. Quick and easy to install, all of Splash’s divisions and pilasters were fitted using sleek U-Channels.

Aquasafe Lockers were also installed though-out the centre. With numerous layouts and locker sizes, the lockers have the added bonus of extreme durability and water resistance and they arrive pre-assembled saving valuable time on-site. To compliment the Aquasafe Lockers, Aquabench seating was chosen to complete the changing rooms. Delivering durable changing room benches and a practical seating solution, Aquabench offers a choice of flexible styles and seating options.

TBS Amwell also provided PDQ Panel & Frame IPS Ducting and PDQ Vanity & Frame units to the washroom areas including hairdryer vanities in the changing rooms. Arriving pre-assembled, both metal framed systems offered quick and easy installation.

With over 34 colours to choose from, Tameside Wellness Centre chose a colour scheme that showcased their brand identity with zoning used throughout the locker and changing areas to aid visitors during their visit.